DSuitvaartbegeleiding is en werkt dementievriendelijk.

Steeds vaker is bij een uitvaart een nabestaande met dementie betrokken.

Familieleden, vrienden en verzorgers hebben zelden ervaring met deze situatie. Een uitvaartverzorger met de juiste kennis en ervaring maakt een groot verschil, voor de mens met dementie, voor de familie en voor de verzorgers.

DSuitvaartbegeleiding is en werkt dementievriendelijk.

Tijdens mijn opleiding tot verpleegkundige ben ik geschoold in wat dementie nu eigenlijk is en hoe daar mee om te gaan. Ook heb ik tijdens mijn werk als verpleegkundige veel ervaring mogen opdoen met dementie in al zijn/haar verschillende vormen.

Nu, binnen mijn eigen uitvaartonderneming DSuitvaartbegeleiding, vind ik het ook erg belangrijk om nabestaanden met dementie te betrekken bij het afscheid en de uitvaart. Luisterend naar de wensen en zorgen van familieleden en zoekend naar mogelijkheden begeleid ik families en ondersteun waar mogelijk. Samen kijken wij in welke vorm een nabestaande met dementie persoonlijk afscheid kan nemen en bij de uitvaart aanwezig kan zijn.

Comments are closed.