Wat is rouw?

Wat is rouw?
Rouwen is langzaam maar zeker begrijpen dat jouw leven zo ingrijpend is veranderd door een verlies waar je veel waarde aan hecht. Het verlies van een geliefde, je baan, je huis of je gezondheid. Rouw is de bewustwording dat het verlies onomkeerbaar is. Rouw neem je mee, overal waar je komt en overal waar je heengaat.

Ik heb rouw ervaren in meerdere vormen o.a door het verlies van mijn gezondheid……Wat begon met een “griepje” eindigde in een jarenlang proces van misdiagnoses en eindigde uiteindelijk in het verlies van meerdere lichaamsfuncties zoals het verlies van spraak en niet meer kunnen lopen. Het bleek Neuroborreliose, de ziekte van Lyme te zijn. Na 2 jaar behandeling met intraveneuze anti-biotica, revalidatie, personal training en de Wim Hof Methode kwam ik er lichamelijk weer helemaal bovenop. Mentaal had ik er nog veel moeite mee, ik was mijn vertrouwen in mijn eigen lichaam verloren en kon dit gevoel geen plekje geven…..niet “loslaten”
tot het moment dat ik het boek las van prof.dr. Manu Keirse, helpen bij verlies en verdriet. Een rode lijn in zijn boek is dat je bij rouw en verdriet niet hoeft los te laten maar dat je wel kan leren het anders vast te houden/bij je kan dragen. Dit was voor mij een keerpunt❤️
Je ervaart het verlies en het verdriet en de pijn voor de rest van je leven. Het hoort bij je en het is bij je, voor altijd. Als je dat accepteert, wat absoluut niet meevalt, kun je ook de lichtpuntjes weer zien. En kom je tot liefde en aanvaarding voor jezelf.

Prof. dr Manu Keirse geeft 27 oktober 2019 een lezing over “helpen bij verlies en verdriet” op de DSuitvaartbeurs.
Tickets zijn verkrijgbaar via onderstaande link.
Koffie en thee wordt u aangeboden door DSuitvaartbegeleiding in samenwerking met Het Hart te Eefde, ook is er gelegenheid tot het bezichtigen van het prachtige landgoed Huis De Voorst.
https://www.eventbrite.nl/e/tickets-dsuitvaartbeurs-met-lez…

Comments are closed.