werken vanuit je hart

Zoals ik al eerder aangaf vind ik het erg belangrijk om mij zelf te blijven ontwikkelen, zowel persoonlijk maar ook in mijn werk. In het kader daarvan heb ik contact gezocht met het CMO.

Cura Mortu Orum. Zij beheren o. a het mortuarium in Zutphen, Doetinchem, Apeldoorn en Nijmegen.

Ik heb nu een aantal dagen mogen meewerken onder begeleiding van Robbin.

ik wil graag mijn ervaring van de afgelopen dagen met jullie delen. Ik heb mogen ondersteunen in de verzorging van overledenen in verschillende soorten situaties. Mensen die waren overleden door ouderdom, ziekte maar ook door ernstige ongevallen.

In sommige situaties waren lichamen zo ernstig beschadigd waarbij er door andere hulpverleners werd gedacht dat zij niet meer toonbaar waren voor familie.

De medewerkers van CMO gaven en deden alles wat er mogelijk was om toch een afscheid te creëren voor de nabestaanden. Soms is dit alleen maar het tonen van een hand, een arm of een kenmerkende tattoo, iets waaraan je kan zien dat het om jouw dierbare gaat, nog even zijn of haar hand kunnen vasthouden. Het begeleiden van de nabestaanden hierin maar ook van mij als uitvaartbegeleider. Ik heb enorm veel geleerd en het belang gezien van werken met je hart. Ik kan alleen maar zeggen……

Diep diep respect voor de medewerkers van CMO en enorm bedankt voor de goede en leerzame begeleiding!

Nazorg DSuitvaartbegeleiding

 

Comments are closed.