Laat je niet kisten…

Laat je niet kisten

door de commercie

Geïnspireerd tot het nadenken over het belang van een goede voorbereiding op de dood door de boeken van Marieke Henselmans. Marieke Henselmans is een Nederlandse journalist, auteur en columnist.

Ze schrijft of schreef voor het Financieel dagblad, Genoeg Magazine, Zin Magazine, Plus, AD (12 jaar) en de Volkskrant. Twee seizoenen presenteerde zij samen met Peter van der Vorst het veelbekeken tv programma Geen cent te makken. (1,4 miljoen kijkers).

Waarom is een goede voorbereiding dan zo belangrijk…

Op het moment dat jij of je geliefde komt te overlijden ontstaat er een rollercoaster aan emoties zoals ongeloof, verdriet, verwarring, pijn, wanhoop en angst. Op dat moment moeten er belangrijke beslissingen worden genomen. Denk daarbij aan bijvoorbeeld de keus voor een uitvaartbegeleider, waar gaan we opbaren, hoe gaan we opbaren, willen we een kist of wade, hoe geven we vorm aan het afscheid maar ook wat gaat het allemaal kosten. Er is zoveel mogelijk en er is zoveel keus, vaak zie je door de bomen het bos niet meer en vind je vaak het voorstel van de uitvaartbegeleider of de commerciële leveranciers wel “goed”

Door de wirwar van emoties is het vaak best een dingetje om tot de juiste beslissingen te komen…en wat zijn dan de juiste beslissingen?

In mijn optiek zijn de juiste beslissingen de keuzes die je maakt die het dichtst bij jou en je geliefde staan. Hoe mooi is het om hier dus bij leven over na te denken, samen te overleggen, je te laten informeren om zo tot keuzes te komen die passen bij jou, die passen bij je budget en bij hoe je in het leven staat.

Iedereen verdient een mooi afscheid…met voldoende budget is dit vaak geen probleem maar ook met minder budget hoeft dit geen probleem te zijn.

Een mooi afscheid ontstaat door keuzes die vanuit liefde worden gemaakt!

DSuitvaartbegeleiding kan u desgewenst vrijblijvend en kosteloos inzicht geven over de mogelijkheden die er zijn. U kunt altijd bellen voor een afspraak op telefoonnummer 06-15057661
DSuitvaartbegeleiding is onafhankelijk van verzekeringsmaatschappijen. Zij is daardoor dan ook niet gebonden en is dus geheel vrij in al de keuzes die in overleg met u gemaakt worden voor het regelen van een uitvaart.

Warme groet,

Daniëlle Arentsen

DSuitvaartbegeleidingDSUitvaartbegeleiding Crematorium Zutphen Eefde

Comments are closed.