Uitvaartverzekering

Er bestaan verschillende vormen van een uitvaartverzekering. De meest voorkomende zijn de kapitaal verzekering en de natura verzekering.

Kapitaal uitvaartverzekering

Een kapitaal uitvaartverzekering is een verzekering waarbij na het overlijden het verzekerd bedrag uitgekeerd zal worden aan de nabestaanden. Ik kan dan desgewenst met het uitgekeerde geldbedrag de uitvaart geheel naar uw wens verzorgen.

Natura uitvaartverzekering

Een natura uitvaartverzekering verzekerd u zich voor de diensten en producten voor uw begrafenis of crematie. Na uw overlijden worden deze producten en diensten geleverd ongeacht wat de waarde van het pakket is op dat moment.
Als u een natura uitvaartverzekering gaat afsluiten dan wordt er geen geld uitgekeerd. Met een natura uitvaartverzekering verzekerd u zich voor de diensten en producten voor uw begrafenis of crematie. Na uw overlijden worden deze producten en diensten geleverd ongeacht wat de waarde van het pakket is op dat moment.
Als u een natura uitvaartverzekering gaat afsluiten dan wordt er geen geld uitgekeerd.

Anders dan veel mensen denken, bent u vrij in het kiezen van de uitvaartonderneming. Dit hoeft dus niet per se het bedrijf te zijn waar u verzekerd bent.

Kosten

Volgens de consumentenbond liggen de gemiddelde kosten van een uitvaart in Nederland rond de € 7000. Een begrafenis is door de grafrechten meestal iets duurder dan een crematie. Maar een uitvaart is maatwerk en de kosten hangen af van de keuzes die gemaakt worden. Een thuisopbaring is bijvoorbeeld goedkoper dan een opbaring in een rouwcentrum. Kiest u voor volgauto’s of rijdt u met eigen vervoer? De kosten van begraafplaatsen kunnen duizenden euro’s van elkaar verschillen. De keuze voor een kopje koffie in kleine kring of voor een uitbundig diner voor vele genodigden maakt ook nogal wat uit.

Samen kunnen we bekijken wat er bij u past, waarbij een beperkt budget een persoonlijk afscheid niet in de weg hoeft te staan.

Heeft u nog vragen over uitvaartverzekeringen? Neem contact op via mijn contactformulier.

Crematorium de omarming Zutphen