Almenseweg 1B

7211 MD Eefde

+31 (0)6 150 576 61

24/7 Melden van overlijden

Nabestaandendesk

Direct informatie

Ik loop door één van de mooiste straten van Zutphen, de dertiende eeuwse Spittaalstraat. De naam heeft de straat te danken aan de eerste bebouwing: het gasthuis van de hospitaalridders. Deze ridders waren eigenlijk de oerverpleegkundigen. Hun taak bestond vooral uit slachtoffers uit de veldslagen verzorgen en pelgrims onder te brengen die op weg waren naar het heilige land. Als oud verpleegkundige voel ik me meteen thuis 😉 maar voor de prachtige geschiedenis die Zutphen rijk is ben ik er natuurlijk vandaag niet.

Ik ben onderweg naar de Zutphense kunstenares Dorine de Soet. Haar atelier verwelkomt mij met haar openslaande deuren. Meteen word ik meegenomen in het prachtige kleurenpalet van haar kunstwerken. Schilderijen van koeien, kippen en bijzondere landschappen van Zutphen. Ik vind haar achter in haar atelier, druk aan het werk.

Onder het genot van een heerlijk glas water maken we kennis en het eerste wat ik denk is ‘wat een mooi mens’. Dit zijn echt cadeautjes voor mij…mooie ontmoetingen met mooie mensen dankzij mijn werk.

Ik kan helaas nu nog niet te veel vertellen over het waarom ik daar was maar ik wil jullie niet alle pracht onthouden. Neem eens een kijkje op www.dorinedesoet.nl en laat je verbazen wat een fantastische kunstenares Zutphen rijk is

.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *