Almenseweg 1B

7211 MD Eefde

+31 (0)6 150 576 61

24/7 Melden van overlijden

Nabestaandendesk

Direct informatie

Verlies van een kind

Een gezin waar een kind(je) is overleden vraagt een andere begeleiding dan een familie na het overlijden van een volwassene. Ik heb een aantal keren mogen ondersteunen in de begeleiding van een gezin die een kind, broertje of zusje verloor. Het immense verdriet waar je mee te maken krijgt is met geen pen te beschrijven.

Hoe kom je binnen bij intens verdrietige ouders, hoe kan je er voor ze zijn maar houd je ook jezelf als professional in balans.

Dit vraagt enorm veel van ons in de begeleiding van het gezin, de familie, vriendjes en vriendinnetjes en klasgenootjes.

Volgende maand mag ik een training volgen bij Jeannet Admiraal kinderafscheidzorg.

Jeannet Admiraal kinderuitvaartbegeleiding is gespecialiseerd in het verzorgen van uitvaarten voor baby’s, kinderen en jongeren en in het opleiden van zorgprofessionals die op welke wijze dan ook beroepsmatig geconfronteerd worden met het verlies van een  baby, kind en/of jongere.

Ik vind het belangrijk om met enige regelmaat mijn kennis te blijven bijspijkeren middels een training. Om er zo goed mogelijk te kunnen  blijven  zijn voor families die geconfronteerd worden met zo’n groot verlies maar ook in de zorg voor mijzelf.

Op naar weer een mooie training.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *