Almenseweg 1B

7211 MD Eefde

+31 (0)6 150 576 61

24/7 Melden van overlijden

Nabestaandendesk

Direct informatie

DS Uitvaartbegeleiding
De persoonlijke uitvaart is een reflectie van het leven dat geleefd is

Uitvaartbegeleiding Zutphen en de Zutphense uitvaartkist.

 

De dood bespreekbaar maken zien we als een belangrijke missie en van groot maatschappelijk belang.

Praten over de dood verbindt, neemt angsten, zorgen en vragen weg.

Niets is zo eenzaam om alleen te staan in dit proces.

Hoe voltooid is een leven vol onvoltooide gesprekken?

Eigenlijk gaat zo’n gesprek niet over de dood, maar juist over het leven want een uitvaart is een reflectie van het leven dat geleefd is. Een leven in al zijn of haar facetten.

Hoe maak je de dood en het praten over de dood een onderdeel van ons bestaan.

Misschien door ook de “mooie” kanten van de dood te belichten.

De dood is niet alleen maar rauw en vol verdriet, de dood kan ook rust brengen in iemands bestaan.

Als iemand ondragelijk lijdt bijvoorbeeld of bij een voltooid leven. Je bereidt je samen voor op het aanstaande verlies.

Natuurlijk kan een plotseling verlies ook ineens voor je deur staan. Je hebt je niet kunnen voorbereiden op het verlies, je hebt geen afscheid kunnen nemen.

Door je geliefde te omhullen met wat voor hem en jouw belangrijk is na het overlijden, de persoon te verweven in het afscheid, kan er een gevoel ontstaan van berusting…Ik heb alles gedaan wat ik kon doen om hem of haar een mooi afscheid te geven. Dit alles draagt bij in de rouw die nabestaanden ervaren en die zij moeten gaan doorleven.

 

Op deze wijze proberen wij de dood een onderdeel te maken van het bestaan, het leven van en de persoon zelf te verweven in het afscheid.

Onze geliefde rust en geborgenheid te bieden en tevens biedt het de nabestaanden een praktische taak om te kunnen zorgen tot op het laatste moment wat ten goede komt in het doorleven van de rouw.

Hoe kunnen we dit vorm geven…

 

Geïnspireerd door de uitspraak van mijn vader Jan van Benten, een rasechte Zutphenees, ‘pas als ik de IJssel ruik en de torens zie kom ik tot rust en voel ik me weer thuis’ is het idee voor de Zutphense uitvaartkist ontstaan.

Middels kunst de dood bespreekbaar en een beetje mooier maken.

 

Dankzij de medewerking van de Zutphense kunstenares Dorine de Soet en de kunstenaars van Beerenberg.nl zijn Daniëlle Arentsen van Benten van  DSuitvaartbegeleiding en Pauline Rischen van Pauline Rischen persoonlijke uitvaartbegeleiding tot dit ontwerp en initiatief gekomen.

 

                                                                                             De skyline van Zutphen door Dorine de Soet

 

Hoe mooi is het om de echte “Zutphenees” een stukje van thuis mee te geven na overlijden…en zo bijdraagt aan het bespreekbaar maken van de dood middels kunst. http://Uitvaartbegeleiding Zutphen

Notabene:

Weet dat dit ook toepasbaar is met een ander ontwerp voor bijvoorbeeld de echte “warnsvelder” of “Eefdenaar”

De Zutphense uitvaartkist is exclusief verkrijgbaar via Daniëlle Arentsen van Benten van DSuitvaartbegeleiding of via Pauline Rischen van Pauline Rischen persoonlijke uitvaartbegeleiding.

 

www.DSuitvaartbegeleiding.nl            www.rischen.nl

06-24374437                                              06-15057661